nieuws

Laat je producten met goud of zilver belonen

Snacks 19

Professionele frituurders kunnen hun eigengemaakte snacks en specialiteiten door een deskundige jury laten keuren. Dit initiatief komt van vakvereniging ProFri die als een van haar doelstellingen heeft het zichtbaar maken van vakkennis en vakmanschap.

Laat je producten met goud of zilver belonen

‘De ambachtelijke slagers en bakkers doen dit sinds mensenheugenis en is het tijd dat ook wij aan onze klanten meer van ons vakmanschap gaan laten zien’, aldus Frans van Rooij, directeur van ProFri.

Eigengemaakte producten en specialiteiten kunnen afhankelijk van het aantal toegekende punten bekroond worden met goud, zilver of brons.

Frituurcentrum
ProFri heeft de organisatie van de productkeuringen ondergebracht bij het Nederlands Frituurcentrum, daar iedere professionele frituurder – dus niet alleen leden van ProFri – producten ter keuring kan aanbieden. Aanmelden kan het hele jaar door en gaat heel eenvoudig. Van Rooij: ‘Een mailbericht naar is voldoende met daarin de vermelding van de namen van de snacks en/of specialiteiten die je wilt laten keuren, een korte beschrijving van de receptuur van elk product en foto’s van de bereide producten. Een vakjury komt vervolgens in het bedrijf de aangemelde producten beoordelen en mogelijk bekronen met goud of zilver.’ Maximaal 3 producten kunnen jaarlijks per bedrijf ter keuring worden aangeboden. Meer informatie is te vinden op de website van het Frituurcentrum.

Reageer op dit artikel