nieuws

Pizzaketen Papa John’s zet voet op Hollandse bodem

Snacks

De wereldwijd actieve pizzaketen Papa John’s opent deze zomer zijn eerste vestiging in Nederland. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf donderdag bekend.

Pizzaketen Papa John’s zet voet op Hollandse bodem

Waar de eerste vestiging wordt geopend en om hoeveel locaties het uiteindelijk zal gaan, is niet gemeld. De uitbreiding naar Nederland maakt deel uit van de Europese expansie van de keten. Papa John’s heeft al meer dan driehonderd locaties in Groot-Brittannië en opent spoedig ook in Spanje en Frankrijk. Verder wordt gekeken naar België, Duitsland, Polen en Tsjechië.

Naar eigen zeggen is Papa John’s de op twee na grootste pizzabezorger ter wereld, met bijna 4900 vestigingen in veertig landen. Het grootste deel van de locaties staat in de Amerikaanse thuismarkt. De omzet bedroeg vorig jaar ruim 1,6 miljard dollar.

Reageer op dit artikel