nieuws

Frikandel met mayo en discodip is nieuwe hit

Snacks

In Nijmegen hebben ze een nieuwe snack bij de cafetaria aan het Keizer Karelplein. Daar krijgt de discodel, een frikandel met mayo en discodip, steeds meer naamsbekendheid.

Frikandel met mayo en discodip is nieuwe hit
Snack-nieuws.nl

De discodel werd bedacht door de studenten Richard Gossens (24),Bas van Lith (23), Sander de Best (23) en Stijn Berger (25). Tegenover De Gelderlander noemen zij de discodel een ‘frikandel met een vrij zoete, krokante bite en een lust voor het oog’. Het idee ontstond na een stapavond. In een dronken bui bestelden ze bij een andere cafetaria snacks met de meest gekke combinaties, zoals een kroket met mosterd en slush puppy en een rauwe bamihap met piri-pirisaus. ‘De frikandel met discodip en mayo beviel zo goed, dat we die ook op andere avonden bleven bestellen en omdoopten tot ‘discodel’.’

Nadien werd de snack geintroduceerd bij de cafetaria aan het Keizer Karelplein Daar neemt de discodel nog geen vaste plek in op de menukaart, maar volgens een medewerker gaat dat niet lang meer duren. Wekelijks worden er nu toch al zo’n twintig verkocht. ‘Steeds meer mensen kennen hem van horen zeggen.’

 

Reageer op dit artikel