nieuws

‘Kweekburger binnen tien jaar in cafetaria’

Snacks

De hamburger, gemaakt van kweekvlees, zal binnen nu en tien jaar de cafetaria hebben bereikt. Dat verwacht professor Post van de Universiteit Maastricht.

‘Kweekburger binnen tien jaar in cafetaria’

Twee jaar geleden verraste professor Mark Post de wereld met een hamburger die was gemaakt van volledig in het lab opgekweekte rundvleesvleescellen. Nu is Post klaar voor de volgende stap.
‘We zijn een bedrijf aan het opzetten om de productie op te schalen en uiteindelijk goedkeuring te krijgen van de Voedsel- en Warenautoriteit’, zei Post op BNR Nieuwsradio.
‘Uiteindelijk moeten we heel veel tegelijkertijd kunnen produceren. Het moet om vaten van duizend, 5-duizend en uiteindelijk zelfs 25-duizend liter gaan. Het doel is voldoende vlees te produceren om voldoende mensen van vlees te kunnen voorzien.’

Mainstream
Volgens Post is er zeker markt voor de kweekburger, maar is het enkel de vraag of het mainstream kan worden. ‘Die vraag kun je pas stellen als het dezelfde prijs heeft als een reguliere hamburger. Onze target is om dat binnen vijf à tien jaar voor elkaar te krijgen.’

Reageer op dit artikel