nieuws

Krekelsnacks naar Amsterdam

Snacks

Student Joris Baars wil Amsterdam veroveren met krekelsnacks. Gezond en lekker, vindt Baars.

Krekelsnacks naar Amsterdam

Baars, student International Development Management in Wageningen, is initatiefnemer van Seq foods. Met zijn actie Amsterdam Eats Insects wil Joris Nederlanders verleiden tot het eten van insecten en zo laten zien dat het eigenlijk hartstikke lekker is. Zijn actie is onderdeel van de ‘EAT THIS! Roadtrip’, en vindt plaats op 13 oktober.

Op die dag delen we in ongeveer vijftien verschillende cafés door heel Amsterdam gratis insectenhapjes uit. In deze energy bar zitten gemalen krekels. Ook zit er een info-kaartje bij. Daarop staan de voordelen beschreven van insecten eten’, aldus Baars tegenover website OneWorld.nl.

Gezond

‘Insecten zijn niet alleen duurzaam, maar ook gezond’, vervolgt Baars. ‘Per 100 gram meelwormen krijg je 45 gram eiwitten binnen. En de meesten smaken best lekker. Veel mensen beschouwen het eten van insecten nog niet als iets smakelijks. Met onze hapjes willen we het tegendeel bewijzen.’

‘Ook willen we een markt creëren voor insecten, zodat ‘insectenboeren’ verder kunnen uitgroeien. Nu betaal je nog 40 euro voor 1 kilo krekels. Maar als het eten van insecten populairder wordt, en de vraag stijgt, dan kan de kiloprijs omlaag.’

Reageer op dit artikel