nieuws

Glutenvrije hamburger bij McDonald’s

Snacks

McDonald’s biedt glutenvrije hamburgers aan in ruim 50 McDonald’s restaurants in Nederland.

Glutenvrije hamburger bij McDonald’s

De 75-jarige coeliakiepatiënt Ab Otten uit Den Helder ontving het allereerste glutenvrije exemplaar uit handen van directielid Debbie de Wagenaar van de hamburgergigant (foto).
De introductie is het resultaat van een zeer zorgvuldig voorbereid proces dat in nauwe samenspraak met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand kwam. Gasten kunnen bij de geselecteerde restaurants terecht voor een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder. Deze kosten evenveel als de reguliere hamburgers.

Coeliakie
De introductie van de glutenvrije burgers beantwoordt volgens McDonald’s aan de toenemende vraag van mensen met coeliakie, een chronische ziekte waarbij het lichaam, met name de darmen, geen gluten verdraagt.
Esther Melenberg, hoofd diëtetiek van de NCV: ‘Samen met McDonald’s hebben we de afgelopen maanden een intensief traject doorlopen van proefdraaien en controles. McDonald’s voldoet aan de meest strenge normen van de Horeca Alliantie van de NCV.’ Ook het broodje om de hamburger is vanzelfsprekend glutenvrij.

Reageer op dit artikel