nieuws

Glutenvrije burger wordt gemeengoed bij McDonald’s

Snacks

McDonald’s gaat in veel meer restaurants glutenvrije burgers serveren. Na een geslaagde pilot in een zestal vestigingen gaat de fastfoodketen voortaan bij zo’n vijftig restaurants een glutenvrije hamburger, cheeseburger en quarter pounder aanbieden.

Glutenvrije burger wordt gemeengoed bij McDonald’s

Vorig jaar oktober introduceerde McDonald’s het glutenvrije broodje in vier vestigingen: Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein. Naar eigen zeggen ‘als eerste fastserviceketen in Nederland’. In februari van dit jaar voegden ook de McDonald’s-restaurants Rotterdam Charlois en Leiderdorp het glutenvrije broodje toe aan het assortiment.

Volgens McDonald’s beantwoordt het glutenvrije broodje aan de vraag van mensen die intolerant zijn voor gluten, ook wel coeliakie genoemd. Het broodje beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crosses Grain-keurmerk te dragen, aldus de fastfoodketen.

Samenwerking met Coeliakie Vereniging
Volgens McDonald’s-woordvoerder Eunice Koekkoek kan de keten deze belangrijke stap zetten na een goede samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is de onderneming nu opgenomen in de horeca-alliantie Lekker Glutenvrij van NCV, een groep van Nederlandse restaurants waar mensen lekker en veilig glutenvrij kunnen eten.

Reageer op dit artikel