nieuws

Brussels restaurant maakt hamburger van noedels

Snacks

Restaurant Umamido, dat deze week zijn vierde vestiging opent in Brussel, zet een opvallende hamburger op de kaart: de noedels-burger. Het broodje van deze hamburger is vervangen door Japanse noedels.

Brussels restaurant maakt hamburger van noedels

In de Verenigde Staten is de ‘noedel burger’ al langer populair.  Time Magazine noemde hem zelfs één van de zeventien meest invloedrijke hamburgers. Op 1 april werd hij, aanvankelijk als grapje, door restauranthouder Guy Quirynen van Umamido op de kaart gezet: het hamburgerbroodje werd vervangen door een kluwen van ramen (noedels), vlees, wasabi mayonaise en een spiegeleitje.

De aprilgrap sloeg aan bij de gasten en nu staat de burger tijdelijk opnieuw op de kaart in de restaurants van Umamido in Antwerpen en Brussel.

Ramen zijn Japanse noedelsoepen op basis van tarwebloem, de bouillon is op basis van vlees of vis en krijgt verschillende toppings. In Japan zijn ze al langer populair en ook in de grote steden in Europe zijn ze in opmars.

Reageer op dit artikel