nieuws

De Timp krijgt zelfvoorzienende en CO2-neutrale foodtruck

Snacks

De Timp Evenementenservice in Zieuwent krijgt een foodtruck die geheel zelfvoorzienend en CO2-neutraal is. Daarvoor wordt een oude zeecontainer omgebouwd. De Groentainer wordt gepresenteerd tijdens de grote Innovatieweek, die van 23 tot en met 27 maart plaatsvindt op het DRU Industriepark in Ulft.

De Timp krijgt zelfvoorzienende en CO2-neutrale foodtruck

De Groentainer heeft volgens De Timp Evenementenservice in Zieuwent de uitstraling van een foodtruck, maar biedt tegelijkertijd de capaciteit van de huidige snackwagens van de Achterhoekse onderneming.

Accupakket

Extra bijzonder aan de Groentainer is dat deze geheel zelfvoorzienend en CO2-neutraal is. In samenwerking met lokale partijen gaat de foodtruck werken met een accupakket.

‘Op korte termijn worden er duizenden bakjes friet gebakken met behulp van de accu die voorheen in een plug-in hybride zat’, zo laat Luuk Domhof weten.

Zonnecollectoren

Om de accu’s zo lang mogelijk zelfstandig te laten draaien, worden zonnecollectoren op het dak geplaatst. Deze zorgen voor toevoer van energie naar het accupakket.

‘Draait de unit niet, dan kan het accupakket energie terug leveren aan het net’, aldus Domhof. ‘Hiermee worden de zonnecollectoren optimaal benut.’

Biodiesel

Mocht de accu onverhoopt niet werken, dan schakelt de Groentainer automatisch over op een biodieselaggregaat. In biodiesel voorziet De Timp zelf, gemaakt van eigen frituurolie.

Oude zeecontainer

De nieuwe foodtruck wordt gerealiseerd door het ombouwen van een oude zeecontainer en wordt gerealiseerd met zoveel mogelijk gebruikte materialen.

De realisatie van de Groentainer vindt plaats in het innovatiecentrum ICER in Ulft, dat vrij toegankelijk is.

De presentatie is tijdens de grote Innovatieweek, van 23 tot 27 maart op het DRU Industriepark in Ulft.

Reageer op dit artikel