nieuws

Vierkante hamburger bij Snackpoint

Snacks

In cafetaria’s van Snackpoint is sinds kort een vierkante hamburger verkrijgbaar. De burger is inmiddels zo populair dat eigenaar Roger Gielen spreekt van een ‘absoluut blijvertje’.

Vierkante hamburger bij Snackpoint

Jaarlijks gaat Gielen met leden van Snackpoint op studiereis naar de Verenigde Staten. Daar zag hij bij Wendy’s, de nummer drie fastfoodketen achter McDonald’s en Burger King, een vierkante hamburger.

‘Met leverancier van Reusel zijn we toen aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een vierkante hamburger voor de Nederlandse markt. Aangezien het merendeel van onze leden niet met bakplaten werkt, is het een hamburger geworden voor in de frituur. De burger is lekker pittig door een beetje zwarte peper en is niet te droog en niet te nat’, aldus Gielen.

Sinds de lancering drie weken geleden is de verkoop van de vierkante burger hard gegaan. ‘De verkoopaantallen liggen 20 procent hoger dan de ronde hamburgers. Gasten zijn nieuwsgierig en proberen het graag. Ze zijn verrast door de smaak en merken op dat het anders is dan anders’, stelt Gielen.

Gielen stelt dat een vierkante hamburger lekker en onderscheidend is, en dat het voor een nieuwe smaakbeleving zorgt. Twee leden van Snackpoint die wel over een bakplaat beschikken, hebben met hun vleesleverancier afgesproken dat ze ook vierkante hamburgers krijgen voor op de bakplaat.

Reageer op dit artikel