nieuws

Massimo Bottura komt met herdenkingshamburger

Snacks

De Italiaanse driesterrenchef Massimo Bottura komt met een bijzondere hamburger. Speciaal voor Columbusdag maakt hij in een gelimiteerde hoeveelheid een speciale hamburger in New York.

Massimo Bottura komt met herdenkingshamburger

Het gaat om The Emilia, een burger die zijn naam heeft gekregen vanwege de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De burger bevat onder andere vlees van de topleverancier Pat LaFrieda, Parmezaanse kaas, stukjes Cotechino-worst, groene saus en een mayonaise met balsamico.

De speciale burger is voor 8,95 dollar te verkrijgen in Madison Square Park in New York. Driesterrenchef Bottura werkt bij het burgerproject samen met Mark Rosati, culinair directeur van Shake Shack.

Massimo Bottura behoort met zijn restaurant Osteria Francescana in het Italiaanse Modena tot de beste van de wereld. Recent was hij aanwezig in Nederland als een van de internationale topkoks die aanwezig waren bij Chefs Revolution in Zwolle. Columbusdag is een herdenkingsdag waarbij de aankomst van de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst, Christoffel Columbus, op het continent Amerika op 12 oktober 1492 wordt herdacht.

Bron: Shakeshack.com

Reageer op dit artikel