nieuws

Profri niet blij met nieuwe ovenkroket

Snacks

De Vereniging Professionele Frituurders (Profri) is bang dat de consument, door de komst van de Kwekkeboom ovenkroket, hun snacks vaker thuis gaan bereiden. En dat betekent dus minder afzet voor de professionele frituurders, aldus de vakvereniging.

Profri niet blij met nieuwe ovenkroket

Profri vreest dat door de nieuwe ovenkroket van Kwekkeboom de afzet van cafetaria terug zal lopen. De nieuwe snack is nog makkelijker thuis te bereiden. Daarnaast zijn supermarktkroketten een stuk goedkoper dan bij de lokale cafetaria. Het gevolg is dat zij niet alleen de afzet uit kroketten, maar ook bijverkoop mislopen.

Twee keer schrikken

Profri en Royaan liggen voor de tweede maal met elkaar overhoop. In het voorjaar van 2013 introduceerde Royaan al de ouderwetse frituurkroket van Kwekkeboom bij de supermarkt. Frans van Rooij, initiatiefnemer van Profri, vindt dat Royaan professionele frituurders hier de rug toekeert. ‘Terwijl de cafetaria Kwekkeboom groot hebben gemaakt’, aldus van Rooij.

Gewone kroket eruit

Royaan heeft aan Profri toegezegd dat de ‘gewone’ kroket in het najaar uit de schappen gaat. Daarvoor de consument dan alleen nog maar terecht bij de professionele frituurders. De ovenkroket blijft wel in het assortiment van de supermarkt.

Aanvulling redactie, vrijdag 5 september

Royaan ontkent terughalen frituurkroket

Profri verklaart bij monde van Frans van Rooij dat in een onderhoud met Royaan de mededeling was gedaan dat de frituurkroket van Kwekkeboom uit het supermarktassortiment zou worden gehaald. Royaan-woordvoerder Marianne de Bruin ontkent dit: ‘Het is feitelijk onjuist dat de frituurkroket uit het assortiment voor de retail gehaald gaat worden.’ Verder geeft zij aan dat de introductie van de ovenkroket ook een nieuwe markt aanbreekt in de horeca. ‘Enerzijds kunnen mensen thuis nu een lekkere ovenkroket bereiden, anderzijds kunnen horecaondernemers zonder frituurvergunning nu een Kwekkeboom ovenkroket verkopen.’

Bekijk hieronder het interview dat Snackkoerier had met Royaan-directeur Bart Bakker.

Reageer op dit artikel