nieuws

Fastfoodondernemer creatief in fooioorlog met topsporter

Snacks

Een fastfoodondernemer in de Verenigde Staten heeft met een opvallende actie de aandacht getrokken. Slachtoffer van de ludieke actie is American Football-speler LeSean McCoy, sterspeler van de Philadelphia Eagles.

Fastfoodondernemer creatief in fooioorlog met topsporter

LeSean McCoy, goed voor een jaarsalaris van 7,5 miljoen dollar, gaf bij het afrekenen bij PYT Burger een fooi van 15 cent, nog geen 0,3 procent van het aankoopbedrag van hamburgers voor vier personen. En dat terwijl in de VS het gebruikelijk is om een fooi ter hoogte van 15 tot 20 procent te geven.

De eigenaar van PYT Burger besloot daarop de bon, waarop de minimale fooi te zien is, te veilen op Ebay. Inmiddels is er op Ebay al een bod binnen van 100.000 dollar. De fooioorlog is inmiddels wereldwijd onder de aandacht. LeSean McCoy verdedigt zijn lage fooi met het argument dat de service in PYT Burger volgens hem ondermaats was.

Reageer op dit artikel