nieuws

Eerste Subway in bouwmarkt

Snacks

Subway heeft haar eerste restaurant in een Gamma-bouwmarkt in Amsterdam Zuidoost op 3 september geopend. Het is de bedoeling dat er op termijn meer vestigingen komen in Gamma’s.

Eerste Subway in bouwmarkt

De keuze voor de bouwmarkt past volgens Subway in de trend dat deze restaurantformule steeds vaker te vinden is op niet-traditionele locaties. Op termijn zal Subway bij meerdere vestigingen van Gamma te vinden zijn.
Het is de elfde vestiging van de keten in Amsterdam. De nieuwe shop is zeven dagen per week geopend en houdt de openingstijden aan van de bouwmarkt.

Eigen ingang

‘We worden ook een bezorgrestaurant voor de bedrijven in dit gebied’, vertelt Maikel Mienis, eigenaar van deze locatie, samen met zijn broer Bart Mienis. Het restaurant bevindt zich als het ware in de gevel van het pand en heeft een eigen ingang.
Volgens de eigenaren is er voldoende potentie in dit gebied. Dagelijks komen er 250.000 mensen naartoe om te werken. Het AMC is vlakbij. ‘De ideale uitvalsbasis om catering te verzorgen en winkelend publiek te bedienen.’

Niet-traditionele locaties

Subway richt zich op niet-traditionele locaties zoals stations, universiteitsgebouwen en luchthavens. Ook zijn er in Nederland shop-in-shopvestigingen in een tankstation (Veldhoven), wegrestaurant (De Lucht, Zaltbommel) en woonboulevard (Heerlen). In Tilburg wordt zelfs een pand gedeeld met New York Pizza.

Horeca Top 100

In de Horeca Top 100 van grootste merken en bedrijven staat Subway dit jaar op plaats 33 met een omzet van €39,9 miljoen over 2013.

Subway-restaurants opereert wereldwijd en heeft ruim 42.500 vestigingen in 108 landen. Nederland telt momenteel 154 Subways.

Reageer op dit artikel