nieuws

Top 100-cafetaria’s leveren 500 kilo friet voor kinderweek

Snacks

Ruim 500 kilo friet, meer dan 325 meter aan frikandellen en zo’n 35 liter fritessaus. Voor de twintigste keer verzorgde Eetpaleis ’t Vosje in Rosmalen, nummer 9 en 22 in de Cafetaria Top 100, vrijdag 22 augustus de gratis lunch voor een kleine 1800 kinderen tijdens de SJV Kindervakantieweek.

Top 100-cafetaria’s leveren 500 kilo friet voor kinderweek

‘Een grote uitdaging’, zo noemde Peter Vos – eigenaar van Eetpaleis ’t Vosje Raadhuisstraat en Eetpaleis ’t Vosje Groote Wielen in Rosmalen – de opdracht om 1800 kinderen vrijdag 22 augustus tijdens de SJV Kindervakantieweek te voorzien van friet, frikandellen en fritessaus.

Gratis maaltijd

De kindervakantieweek beleefde de veertigste editie en voor de twintigste keer verzorgde de Rosmalense top 100-cafetaria de gratis maaltijd.

‘Een leuke en uitdagende klus,’ aldus Vos, ‘want nog nooit was het aantal kinderen zo groot.’

Bereiding

De bereiding van de bestelling gebeurde in een uur en werd gedaan bij zowel ’t Vosje Raadhuisstraat als ’t Vosje Groote Wielen.

Aansluitend werden de friet en frikandellen naar de plaats van bestemming gebracht met een brandweerwagen

Peter Vos staat met beide zaken genoteerd in de Cafetaria Top 100 van Snackkoerier. De locatie aan de Raadhuisstraat was tien jaar geleden de eerste winnaar van deze competitie en staat in de editie van 2013 op plek 9.

De zaak aan de Groote Wielenlaan is de nummer 22 in de lijst met honderd beste cafetaria’s van Nederland.

Reageer op dit artikel