nieuws

Kindermenu’s winnen fors aan populariteit in VS

Snacks

Het aantal bestelde kindermenu’s in Amerikaanse fastfoodbedrijven is de afgelopen jaren flink gestegen. Volgens onderzoek is het aantal verkochte kindermenu’s sinds 2012 met maar liefst 40 procent toegenomen.

Kindermenu’s winnen fors aan populariteit in VS

De toename wordt onder meer toegeschreven aan een groter aanbod van kindermenu’s in meeneemrestaurants. Daarnaast speelt de opmars van ontbijten buiten de deur in de VS een rol.

Het meest populaire kinderitem is kip, gevolgd door hamburgers en pizza. Ook gegrilde kaas en spaghetti zijn populair onder jongeren de afgelopen twee jaar. Wanneer gekeken wordt naar alleen vorig jaar melden de onderzoekers dat ‘French toast’ het meest populair is.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Amerikaanse bestelsite GrubHub. Bij de site zijn duizenden restaurants aangesloten.

Reageer op dit artikel