nieuws

Een Nederlander eet 25 hamburgers per jaar

Snacks

Een Nederlander eet gemiddeld 25 hamburgers per jaar. De helft hiervan eet hij buiten de deur, de andere helft koopt hij in de supermarkt en wordt thuis klaargemaakt. Het aantal geconsumeerde hamburgers is de laatste jaren fors toegenomen. Het niveau van Amerika halen we in Nederland nog niet: een Amerikaan eet drie hamburgers per week.

Een Nederlander eet 25 hamburgers per jaar

Alle Nederlanders samen eten jaarlijks 400 miljoen hamburgers. Omgerekend zijn dat 25 hamburgers per persoon per jaar. Dit blijkt uit cijfers van vleesverwerker Vion. De helft van deze hamburgers wordt volgens onderzoeksbureau GfK aangekocht in het supermarktkanaal. Twee derde deel gaat vers over de toonbank van de supermarkt en één derde deel diepgevroren.

Hamburgers in Amerika

Een Amerikaan eet 3 hamburgers per week, wat neerkomt op een totaal van 38 miljard hamburgers per jaar voor alle Amerikanen. Amerikanen eten voor meer dan 63 miljard dollar aan hamburgers bij fastfoodketens. McDonald’s neemt meer dan de helft van deze omzet voor haar rekening op haar thuismarkt. De zeven grootste hamburgerketens in de Verenigde Staten zetten gezamenlijk 63,57 miljard dollar (€46,2 miljard) om op hun thuismarkt. McDonald’s neemt met 35,59 miljard dollar een grote hap (meer dan de helft) uit deze koek.

Klik hier voor hamburgertips van deskundigen.

Discussieer mee op Connect: waar moet een goede hamburger aan voldoen?

Reageer op dit artikel