nieuws

Kentucky Fried Chicken in trek in China

Snacks

Yum! Brands heeft in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk meer winst geboekt op een hogere omzet dan een jaar eerder. Vooral in China liepen de zaken voor het moederbedrijf van de ketens Kentucky Fried Chicken (KFC), Pizza Hut en Taco Bell goed.

Kentucky Fried Chicken in trek in China

De omzet van Yum! steeg vorig kwartaal met 7,5 procent tot 2,7 miljard dollar (€2 miljard). De nettowinst liep met bijna een vijfde op tot 399 miljoen dollar. De groei kwam vooral door nieuwe restaurants.

Taco Bell en Pizza Hut

De verkopen van filialen die langer dan een jaar open zijn, namen bij KFC met 1 procent toe, maar zakten bij Taco Bell en Pizza Hut met respectievelijk 1 en 2 procent.

Kip

De merken van Yum! deden het vooral goed in China. Na vijf kwartalen van krimp namen de vergelijkbare verkopen daar met 9 procent toe.

KFC had in China lange tijd last van de vrees voor vogelgriep, maar lijkt consumenten inmiddels te hebben overtuigd dat zijn kippenpoten veilig zijn.

Horeca Top 100

YUM! staat op plek 18 in de Horeca Top 100 van grootste bedrijven 2013. Maandag 12 mei wordt bij Karel V in Utrecht de nieuwe lijst gepresenteerd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel