nieuws

Meer fooi door bezorging met elektrische fiets

Snacks

Reinard van Baak van Burgerme in Apeldoorn laat zijn medewerkers bestellingen bezorgen met een elektrische fiets. ‘Het gaat in het drukke centrum vaak niet alleen sneller, maar levert ook meer fooi op’, aldus de ondernemer, die er nu eveneens wat heeft besteld voor zijn Apeldoornse top 100-cafetaria Snackpoint Het Trefpunt.

Meer fooi door bezorging met elektrische fiets

Van Baak, eigenaar van vier fastservicebedrijven in Apeldoorn, opende vrijdag 14 februari als eerste Nederlandse franchisenemer een winkel van Burgerme. In het Duitse deliveryconcept speelt de hamburger de hoofdrol. ‘Met een voor ons land ongekende premium kwaliteit’, aldus de ondernemer.

Voor de bezorging heeft hij een aantal auto’s én enkele elektrische fietsen. En die laatste zijn populair onder de medewerkers. Van Baak: ‘De fietsen zijn heel vaak eerder terug dan de auto’s, maar de belangrijkste reden is dat de fooien veel hoger zijn.’

Voor Van Baak reden er ook een aantal aan te schaffen voor zijn Snackpoint Het Trefpunt, waarmee hij vorig jaar op plaats 94 binnenkwam in de Cafetaria Top 100. ‘De fietsen hebben een grotere gunfactor en zijn ook nog eens heel goed voor ons imago.’

Van Baak gelooft in de verkoop van een enkel product om op die manier de beste te kunnen zijn in wat je doet. Meer daarover in de editie van Snackkoerier die zaterdag 1 maart verschijnt.

Reageer op dit artikel