nieuws

Eerste Duitse vestiging New York Pizza

Snacks

Franchiseketen New York Pizza heeft de eerste Duitse vestiging geopend. De primeur was vorige week voor Keulen, waar dit voorjaar nog een locatie moet openen.

Eerste Duitse vestiging New York Pizza

New York Pizza heeft in Keulen zijn eerste Duitse vestiging geopend, zo meldt Foodretail op de website.

Duitsland groeimarkt

In de Duitse stad opent binnenkort nog een tweede vestiging. Volgens Foodretail gaat ceo Phillipe Vorst er vanuit dat beide winkels in het eerste jaar verlies opleveren. Maar omdat een echte marktleider ontbreekt, liggen in Duitsland enorme kansen.

‘New York Pizza verwacht ook buiten Nederland de concurrentie aan te kunnen gaan in de zeer competitief bekend staande Duitse pizzamarkt’, aldus een eerder persbericht.

Nederland

New York Pizza telt op dit moment in Nederland bijna 130 franchisevestigingen. Misset Horeca meldde eerder dat in ons land ‘dit jaar nog ongeveer tien locaties worden geopend’.

Rotterdam en Amsterdam

In Rotterdam en Amsterdam openen in 2014 vier nieuwe vestigingen, waaronder een nieuw express-format. In totaal denkt de keten dat in Nederland ruimte is voor ‘nog minimaal vijftig locaties’.

Boek

Van Vorst verscheen recent het boek ‘De 13 slimste ondernemerstips van Hollands beste pizzabakker’. Daarmee wil de topman ondernemers en managers helpen bij het realiseren van snellere groei en vernieuwing van hun concept.

Reageer op dit artikel