nieuws

Meer locaties McDonald’s met glutenvrij brood

Snacks

De McDonald’s-Restaurants Rotterdam Charlois en Leiderdorp hebben het glutenvrije broodje toegevoegd aan het assortiment. Daarmee komt het aantal locaties dat het broodje aanbiedt voor de hamburger, cheeseburger en quarter pounder, op zes.

Meer locaties McDonald’s met glutenvrij brood

Vorig jaar oktober introduceerde McDonald’s het glutenvrije broodje in vier vestigingen: Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein. Naar eigen zeggen ‘als eerste fastserviceketen in Nederland’.

Coeliakie

Volgens Nederlands grootste horecaonderneming beantwoordt het glutenvrije broodje aan de vraag van mensen die intolerant zijn voor gluten, ook wel coeliakie genoemd. Het broodje beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crosses Grain-keurmerk te dragen, aldus McDonald’s.

Bovendien is de onderneming nu opgenomen in de Horeca-alliantie Lekker Glutenvrij van NCV, een groep van Nederlandse restaurants waar mensen lekker en veilig glutenvrij kunnen eten.

McDonald’s heeft in Nederland 236 restaurants en voert de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven aan.

Reageer op dit artikel