nieuws

Bijval voor ProFri-bestuurder in kwestie met BNN

Snacks

ProFri-bestuurder Patrick Nieuwveld krijgt steun voor zijn actie om weg te lopen tijdens de tv-opnames voor de Nationale Eettest van BNN. Ook eigenaar Harald van Ballegooijen van Cafetaria XL in Eindhoven vindt dat de fastfoodbranche door de omroep in een kwaad daglicht is gezet.

Bijval voor ProFri-bestuurder in kwestie met BNN

Harald van Ballegooijen is boos op BNN, zo schrijft Omroep Brabant op de eigen website. De eigenaar van de Eindhovense Cafetaria XL meent dat de branche waarin hij werkzaam is, tijdens de opnames voor de Nationale Eettest op maandag 27 januari in een kwaad daglicht gezet.

Junkfood

‘Wij zijn geen junkfoodlovers’, zo citeert Omroep Brabant de ondernemer, die ‘enkele vreemde zaken’ constateerde nadat hij was aangekomen in de studio in Hilversum.

Onder andere dat hij en zijn collega’s zich moesten melden bij het bordje ‘Fastfoodlovers’, dat zij casual gekleed moesten komen terwijl andere in beroepskleding waren gestoken en dat het vak de naam ‘Junkfoodlovers’ had gekregen.

Frietje met frikandel

Over dat laatste zegt de ondernemer in het artikel van Omroep Brabant: ‘Wij zijn serieuze ondernemer en ons voedselaanbod gaat verder dan een frietje met frikandel.’

De ondernemer zegt ook niets te hebben tegen een geintje, maar hij wil niet worden afgeschilderd als junks.

Opstappen

Volgens Van Ballegooijen dreigde een groot deel van het vak vervolgens met opstappen. Omdat hij zendtijd toegezegd kreeg, bleven de deelnemers – onder protest – in het vak zitten.

De ondernemer in het artikel over dat besluit: ‘Een leeg vak zou wellicht nog meer schade hebben aangericht voor de branche.’

Jubileum

Van Ballegooijen had besloten deel te nemen aan het programma vanwege het 50-jarig bestaan van zijn cafetaria en was met zijn medewerkers naar Hilversum afgereisd om met andere voedselkenners te strijden over hun kennis over voedsel.

Patrick Nieuwveld

Donderdag meldden we op Snackkoerier.nl al dat bestuurder Patrick Nieuwveld van vakvereniging ProFri zich om dezelfde redenen ‘bedrogen voelt’ door BNN.

De gang van zaken was voor hem reden om wel op te stappen tijdens de opnames.

Reactie BNN
Omroep Brabant heeft in het artikel ook een reactie van BNN verwerkt. De tv-omroep stelt niemand in een kwaad daglicht te willen hebben stellen, maar is ook van mening dat mensen niet zo snel ‘op hun teentjes getrapt moeten zijn’.

Reageer op dit artikel