nieuws

McDonald’s sluit personeelswebsite na stormvloed kritiek

Snacks

McDonald’s heeft een site voor medewerkers uit de lucht gehaald waarop medewerkers werd afgeraden om fastfood te eten. Op de site werd een cheeseburger met frites een onverstandige keuze genoemd.

McDonald’s sluit personeelswebsite na stormvloed kritiek

De site, Mcresourceline.com, was bedoeld voor vragen van en advies aan medewerkers. Nadat vorige week in de media verscheen dat op de site het eten van fastfood, compleet met de afbeelding van een hamburgermenu, werd afgeraden werd deze op ‘zwart’ gezet. Volgens McDonald’s is de informatie op de site uit zijn context gerukt en ook was deze deels achterhaald. Door de storm aan kritiek is besloten om de site uit de lucht te halen. Medewerkers kunnen nog wel steeds telefonisch advies krijgen.

Al eerder onder vuur

De site lag al eens eerder onder vuur omdat er advies werd gegeven over zaken waar de gemiddelde fastfoodmedewerker gezien het karige salaris nooit mee te maken zou krijgen. Advies over tips voor een portier of een servicemedewerker die het zwembad bij je huis schoonmaakt. Ook kreeg een medewerker, die van het salaris niet kon rondkomen, het advies om dan maar voedselbonnen bij de overheid aan te vragen.

Reageer op dit artikel