nieuws

Kids willen zelf gezonder fastfood

Snacks

Kinderen zijn gek op fastfood. Maar ze willen wel dat het gezonder wordt, blijkt uit Amerikaans onderzoek door Y-Pulse.

Kids willen zelf gezonder fastfood

‘Kinderen zeggen dat ze gezonder willen eten maar daarmee bedoelen ze niet dat ze vet- of suikerarme producten willen’, zegt Sharon Olsen van onderzoeksbureau  Y-Pulse op de website van QSR Magazine. ‘Ze bedoelen dat ze vers bereid, authentiek (huisgemaakt) smakend voedsel willen. En ze willen graag zelf de keuze hebben qua ingrediënten.’

Voor het onderzoek zijn 500 kinderen van 8-13 jaar door Y-Pulse ondervraagd. In vergelijking met 2010 is fastfood nog populairder geworden. 63 procent zegt ‘er van te houden om in een fastfoodrestaurant te eten, tegen 48 procent in 2010. Nog eens 26 procent zegt iets minder enthousiast  ‘het leuk te vinden’, tegen 22 procent in 2010. Tacos en pizza’s zijn het favoriete voedsel.

Reageer op dit artikel