nieuws

Gast maakt conservatieve menukeuze

Snacks

Ondanks dat grote ketens om de haverklap nieuwe items aan het menu toevoegen blijven de gasten in hun oude ingesleten bestelgewoonte hangen en bestelt iets dat ze eerder aten. Dat blijkt uit onderzoek van de NPD Group dat oktober vorig jaar is gehouden.

Gast maakt conservatieve menukeuze

In het onderzoek antwoorde 70 procent van de ondervraagde horecabezoekers dat ze iets besteld hadden dat ze eerder hadden gegeten. Slechts 30 procent van de gasten in Amerika probeert iets nieuws.

Het toevoegen van nieuwe menu-items lijkt dus  vergeefse moeite. Als consumenten al iets nieuws bestellen komt dat doordat het gerecht/snack er aantrekkelijk uitziet en omdat men verwacht dat het goed zal smaken. Ook prijs (goedkoop) en een gezonde uitstraling kunnen als trigger werken.

Bovendien hoeven de nieuwe items niet erg innovatief te zijn om te verleiden tot aankoop. Een groot deel kiest conservatief iets nieuws uit een bestaande categorie. Een nieuwe hamburger maaakt dus meer kans dan een totaal nieuw ontwikkeld menu-item. De  30 procent van de ondervraagden die bereid is wel iets echt nieuws te proberen is overigens ook niet zo avontuurlijk. Driekwart daarvan kiest dan een item dat ze zelf nog nooit besteld hebben maar dat al wel langer op het menu staat.

Fastservicebezoeker conservatiever dan gemiddeld

Bovendien zijn deze cijfers ook nog eens een gemiddelde voor de gehele Amerikaanse Horeca. De gasten van fastfoodketens blijken nog minder avontuurlijk. Daar kiest slechts 19 procent voor een nieuw item in het menu.

Reageer op dit artikel