nieuws

Nieuwe hamburgerwedstrijd op Horecava

Snacks

Stichting Lekkerste Wedstrijden en SVO vakopleiding food lanceren op de Horecava een nieuwe vakwedstrijd: De Lekkerste Hamburger van Nederland. De wedstrijd heeft dinsdag 14 januari plaats in de Fastservice Arena.

Nieuwe hamburgerwedstrijd op Horecava

Wie maakt de Lekkerste Hamburger van Nederland. Dat wordt dinsdag 14 januari duidelijk op de Horecava in de nieuwe wedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland. Deelnemers dienen binnen acht minuten ter plekke vier identieke broodjes hamburger samen te stellen en presenteren. Daarnaast moeten ze één losse hamburger (zonder saus en dergelijke) bereiden en aan de jury presenteren. . De jury let met name op smaak, maar ook op hygiëne, presentatie, werkwijze en hanteerbaarheid. De winnaar van de Lekkerste Hamburger van Nederland 2014 ontvangt naast eeuwige roem een geldbedrag van € 400,-, een oorkonde en een beker. De nummers twee en drie ontvangen naast het eremetaal respectievelijk €200 en €100.

Receptuur en calorische waarde

In het kader van gezonde en verantwoorde voeding is het gebruik van gezonde en verantwoorde ingrediënten gewenst, net als een berekening van de calorische waarde. Receptuur en calorische waarde moeten ook op het inschrijfformulier worden vermeld. Deelnemers dienen dat ook ter plaatse toe te kunnen lichten. De kostprijs mag maximaal €3,50 (zonder arbeidskosten) zijn per broodje en de verkoopprijs maximaal €10.

Wie mogen deelnemen

Deelname is mogelijk voor alle  medewerkers van fastservice- en horecabedrijven als mede voor leerlingen die minimaal 18 jaar zijn. Per bedrijf mag een persoon deelnemen. Voor ketens geldt een maximum van drie deelnemende bedrijven. Inschrijven kan tot 13 december op khn.nl/wedstrijden.

De wedstrijd is open voor 18 deelnemers. Eventueel heeft een voorselectie plaats op basis van de inschrijfformulieren. Het volledige reglement is op wedstrijden.nl terug te vinden.

Reageer op dit artikel