nieuws

Kroket vooral geliefd in Randstad

Snacks

Bijna de helft (42%) van de totale krokettenproductie wordt verkocht in de Randstad. Dat blijkt uit cijfers van snackfabrikant Royaan die het bedrijf bekendmaakte in het kader van De week van de Croquet..

Kroket vooral geliefd in Randstad

Vooral inwoners uit Utrecht, Noord- en Zuid-Holland eten graag een kroket buitenshuis. Bijna de helft (42%) van de totale krokettenproductie wordt namelijk verkocht in de westelijke provincies van ons land.

Friezen, Groningers en Drentenaren eten, met 12 procent van de 180 miljoen kroketten die jaarlijks out-of-home worden gegeten,  het minst vaak een kroket buiten de deur. In totaal eten we in Nederland zo’n 300 miljoen kroketten.

Van de grote steden staat Amsterdam op de eerste plaats met 16,2 miljoen kroketten die in de horeca worden verorberd.

De Week van de Croquet duurt nog tot en met zondag. Bij de ruim tweeduizend deelnemende bedrijven is een Kwekkeboom- of Van Dobben kroket voor €1,25 verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel