nieuws

New York Pizza wint kort geding van franchisers

Snacks

New York Pizza (NYP) heeft een kort geding tegen de franchisenemers van een vestiging in Zoetermeer gewonnen. Franchisenemer Bert van der Plas en zakenpartner Eugene de Bles moeten de vestiging sluiten en de zaak binnen 48 uur leeg opleveren aan de keten.

New York Pizza wint kort geding van franchisers

De vestiging raakt het contract met New York Pizza kwijt, omdat haar prestaties ondermaats waren en zijn, zo staat in een samenvatting van het vonnis op Rechtspraak.nl, de officiële site van de rechtbanken in Nederland.

Volgens de recher ‘stelt de vestiging NYP in een kwaad daglicht en weigert zij constructief mee te werken door zich grof en agressief te gedragen ten opzichte van medewerkers van New York Pizza. Ook klanten worden structureel onbehoorlijk en onvriendelijk behandeld. Verder worden bestellingen te laat bezorgd en neemt de leiding van de vestiging niet deel aan meetings en opleidingen. De afgelopen jaren werd de samenwerking tussen New York Pizza en de Zoetermeerse vestiging daardoor steeds moeizamer.’

De twee franchisenemers ageerden onder meer tegen het openen van een tweede vestiging in Zoetermeer. Deze vestiging slokte een deel van de postcodes op waarin zij bezorgden. Volgens De Bles en Van der Plas werd daardoor hun toch al magere omzet gekannibaliseerd. Dat de keten een tweede vestiging in Zoetermeer opende is echter volgens de rechtbank geen goede reden voor hun handelen. De mannen wordt verder nog verboden om de tweede vestiging in Zoetermeer in een kwaad daglicht te stellen, waaraan zij zich volgens de rechter onlangs wel schuldig hebben gemaakt.

Reageer op dit artikel