nieuws

Afzet online bezorgrestaurants afgenomen

Snacks

Online bezorgrestaurants hebben het flink minder druk gehad in juli dan in juni. Volgens Thuisbezorgd.nl gaat het om zo’n 30 procent minder bestellingen. De oorzaak van de afzetafname is volgens Thuisbezorgd.nl een combinatie van crisis, vakantie en barbecueweer.

Afzet online bezorgrestaurants afgenomen

Dat meldt Emerce.nl. Volgens Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl is regen voor de online bezorgrestaurants het beste weer. ‘Het liefst rond etenstijd. Dan stijgt de omzet meteen met dertig procent’, aldus Groen.

Volgens Groen doen pizza’s en Chinees eten het goed in de zomermaanden. Gerechten als sushi en spareribs daarentegen worden minder vaak verkocht. De terugval van sushi en spareribs wordt toegeschreven aan frequent gebruik van de barbecue. Sushi is volgens Thuisbezorgd.nl sowieso niet echt een zomerproduct.

Reageer op dit artikel