nieuws

Subway op een in ranglijst franchiseformules

Snacks

Subway staat op plaats een in een Top 100 van ‘beste franchiseformules’ die is samengesteld door Franchise Direct, een consultantsbureau op het gebied van franchise. De top 10 van de ranglijst bestaat voor meer dan de de helft uit foodaanbieders.

Subway op een in ranglijst franchiseformules

Subway wordt gevolgd door & Eleven, een keten van gemakswinkels, op drie staat McDonald’s. In de top 10 zijn verder KFC (4), Burger King (5) en Pizza Hut (6) te vinden.

De bedrijven in de ranglijst zouden franchisenemers de beste kans bieden om te slagen. Criteria die zijn gehanteerd zijn onder meer de omvang, totale omzet, stabiliteit en groei, het aantal jaar dat de formule al bestaat maar ook criteria zoals oog voor omgeving en milieu en best practices in de ondersteuning en de training van franchisenemers.

De totale ranglijst bestaat voor bijna een derde uit foodfranchises.

Reageer op dit artikel