nieuws

Van Dobben profiteert van voedselschandalen

Snacks

Fabrikant Royaan ziet een groei van 15 procent in de afzet van de nieuwe Van Dobben kroketten en bitterballen. De nieuwe receptuur, begin april geïntroduceerd, bevat enkel eerlijke en verse ingrediënten zonder kunstmatige smaakversterkers.

Van Dobben profiteert van voedselschandalen

De groei van meer dan 15 procent is boven verwachting, aldus CEO Bart Bakker. Hij zegt te profiteren van het afnemende consumentenvertrouwen in producten waarvan niet duidelijk is wat er in zit en wat de herkomst van de ingrediënten is. Van Dobben is teruggegaan naar de oorspronkelijke productie van het merk, een stap die blijkbaar aanslaat bij de afnemers.

Schandalen

Bakker: ‘We horen consumenten steeds vaker zeggen dat ze willen weten wat ze in hun mond stoppen. Dat sluit naadloos aan op trends die in andere voedingssegmenten al eerder zichtbaar waren en onder een vergrootglas zijn komen te liggen door de recente voedingsschandalen.’

Kwekkeboom

Later dit jaar volgen nieuwe productintroducties van het merk Kwekkeboom, tevens geënt op dezelfde filosofie en overtuiging waarbij de fabrikant alleen volledig traceerbare en hoogwaardige ingrediënten gebruikt.

Reageer op dit artikel