nieuws

McDonald’s zet rijst op het menu

Snacks

McDonald’s past in China het menu aan de lokale smaak aan en zet daar ook rijstgerechten op het menu. In veel Aziatische landen wordt een maaltijd als niet volwaardig beschouwd als er geen rijst bij zit.

McDonald’s zet rijst op het menu

McDonald’s  gaat in China inspelen op lokale smaakvoorkeuren en introduceert een aantal gerechten die rijst bevatten. Alle 1700 restaurants hebebn afgelopen week vier nieuwe menu-items op de kaart gezet: een Chicken Rice Wrap, Beef Rice Wrap, Chicken Rice Bowl en Beef Rice Bowl zijn aan het menu toegevoegd. De wraps hebben een vulling met rijst, de  andere twee gerechten zien er wat traditioneler Chinees uit.

Kennet Chan, CEO van McDonald’s China: ‘Onze gasten willen portie die beter ‘vullen’ maar tegeliijkertijd het gemak, de kwaliteit en de prijs/kwaliteit die ze van ons gewend zijn.

In China, net alls in veel andere Aziatische landen, wordt een maaltijd als niet volwaardig beschouwd als er geen rijst bij zit. Daardoor wordt, ondanks de calorieën, een Big Mac met frites niet als maaltijd maar als snack beschouwd.

Kipketen KFC gaat nog veel verder in de aanpassing van het menu aan de Chinese markt. Daar staan onder meer loempia’s, rijstpap en fish ball soup op de kaart.

Reageer op dit artikel