nieuws

Hamburgerketens Five Guys en Shake Shack komen naar Europa

Snacks

Five Guys Burgers en Fries en Shake Shack maken de oversteek vanuit Amerika naar Europa. De twee Amerikaanse ketens die kwaliteitshamburgers serveren openen begin juli een vestiging in Londen.

Hamburgerketens Five Guys en Shake Shack komen naar Europa

Beide ketens serveren kwaliteitshamburgers. Ze gaan er prat op dat de hamburgers niet diepgevroren zijn geweest. De hamburgers zijn van vers, hormoon- en antibioticavrij vlees gemaakt. Five Guys zegt dat er in de vestigingen zelfs geen vriezers zijn te vinden.

Shake Shack is met in totaal 16 vestigingen, 13 in Amerika en 3 in de  Verenigde Amerikaanse Emiraten, geen grote speler. De keten denkt vooralsnog zo’n drie vestigingen in Londen en omgeving te openen.

Five Guys Burgers en Fries is veel groter. In tien jaar groeide de keten uit van vijf vestigen tot meer dan 1000 in Amerika en Canada. Ondanks die grootte wordt er ambachtelijk gewerkt. Zo is in de vestigingen te lezen van welke boerderij de aardappelen komen die  die dag voor de verse frites worden gebruikt.

Of ook de oversteek naar het vasteland van Europa wordt gemaakt is niet bekend.

Reageer op dit artikel