nieuws

Gigantische Wendy’s ‘T-Rex’-burger van menu

Snacks

Wendy’s heeft een Canadese vestiging opdracht gegeven niet langer een T-Rex-burger te serveren, een broodje met maar liefst negen hamburgers.

Gigantische Wendy’s ‘T-Rex’-burger van menu

Het broodje met negen hamburgers bevat  meer dan 3000 kilocalorieën, 200 gram vet en ook nog eens een enorme  hoeveelheid zout meer dan de dagelijks aanbevolen (energie-)inname van een volwassen man. Hoewel er zo’n twee tot drie exemplaren per dag worden verkocht van de $22 kostende megaburger beschouwt de keten het broodje nu als  negatieve reclame.

De verkoop in de vestiging begon negen jaar geleden na een grap van het sportblad Sports Illustrated die hun lezers uitnodigden de hamburger te proberen bij hun dichtstbijzijnde Wendy’s. Een Canadese vestiging van Wendy’s in Brandon, Manitoba kreeg daadwerkelijk veel vraag waaraan werd voldaan. Toen deze week een foto  van een reclame-uiting voor de hamburger werd gepost op social media site Reddit besloot het hoofdkantoor van de keten een eind aan de verkoop te maken.

Reageer op dit artikel