nieuws

Draadjesvleeskroket het populairst bij Nederlander

Snacks

Nederlanders eten het liefst een kroket met ‘draadjesvlees’, blijkt uit een studie die OP&P Product Research uit Utrecht deed in opdracht van snackfabrikant Ad van Geloven.

Draadjesvleeskroket het populairst bij Nederlander

Nederlanders hebben een voorkeur voor ‘draadjesvlees’ kroketten boven ‘blokjesvlees’ kroketten, blijkt uit een test van OP&P Product Research waarbij consumenten drie verschillende kroketten proefden.

Een representatieve groep van 122 consumenten kreeg drie bekende kroketten voorgeschoteld: de Bourgondiër ‘draadjesvlees’ kroket van Ad van Geloven en twee kroketten van concurrent Royaan, de Van Dobben ‘blokjesvlees’ kroket en de Kwekkeboom ‘draadjesvlees’ kroket.  Ze bleken een duidelijke voorkeur te hebben voor de draadjesvleeskroket, want zowel de Bourgondiër als de Kwekkeboom scoorden hoger dan de Van Dobben, de enige blokjesvleeskroket in de test.

De scores

Op een schaal van 1 tot 9 kreeg de  Bourgondiër een 6,9, de Kwekkenboom een 6,3 en de enige blokjesvleeskroket in de test, Van Dobben een 5,9. Als de cijfers worden omgerekend naar een  gebruikelijker schaal van tien punten (door te delen door 9 en vermenigvuldigen met 10) scoort de Van Dobben een 6,55, de Kwekkeboom een 7 en de Bourgondiër een 7,66. ‘Op aspecten als geur, smaak en mondgevoel scoort de Bourgondiër duidelijk als beste’, meldt het persbericht van  Ad van Geloven.

De uitslag van de test komt volgens de fabrikant overeen met reacties van ondernemers werkzaam in de cafetaria, lunchroom, eetcafé’s, bars en terrassen branche. Marcel Joosten, Marketing Directeur Ad van Geloven: ‘de Bourgondiër is aan een sterke opmars bezig vanuit het zuiden en kent een sterke groei van zo’n 20% in het afgelopen jaar. Daar komt bij dat wij de Bourgondiër exclusief aanbieden aan het Foodservice kanaal en deze niet is terug te vinden in de supermarkt en dat houden we zo.’

De kroket is Nederlands meest populaire snack: jaarlijks consumeren we zo’n 300 miljoen stuks van deze oer-Hollandse delicatesse. De oorsprong van de draadjesvleeskroket ligt in het Zuiden en is een zogenaamde ‘slagerskroket’. De blokjesvleeskroket, een ‘patissierskroket’, heeft zijn oorsprong vooral in het Westen en met name Amsterdam.

Reageer op dit artikel