nieuws

Frikandelletje voor Urkse BOB

Snacks

De politie op Urk deelt de komende weken consumptiebonnen uit aan bestuurders die bij een verkeerscontrole geen alcohol gedronken blijken te hebben. De bon kan verzilverd worden bij de lokale cafetaria, voor een frikandel, milkshake of een ijsje.

Frikandelletje voor Urkse BOB

De bonnen worden beschikbaar gesteld door cafetaria’s uit het dorp. De bedenker van de actie is Wendy Hoeksema uit Lelystad, student van de politieacademie in Apeldoorn, meldt de Volkskrant. ‘In gesprekken met mensen op Urk kwam ik erachter dat ze erg van een frikandelletje of een patatje houden. Vooral jongeren die net hebben gestapt, vinden het fijn om even een vette bek te halen.’

Beloning

De politie richt zich met deze actie, die tien tot vijftien weken gaat duren, voornamelijk op jonge drinkers. Urk zit al langer in zijn maag met de alcoholconsumptie van de jeugd. Veel jongeren zouden na het uitgaan met een slok op in de auto stappen. ‘We willen positief gedrag belonen’, zegt politiechef Roel de Graaf. De bekende BOB-sleutelhanger is volgens hem niet origineel genoeg meer.

Reageer op dit artikel