nieuws

ProFri: ‘Snacks exclusief houden voor cafetaria

Snacks

De vereniging van Professionele Frituurders ProFri wil dat kwaliteitsproducten, zoals snacks die nu nog niet verkrijgbaar zijn in de supermarkt, exclusief voorbehouden blijven aan het foodservicekanaal. Fabrikanten die dit toezeggen krijgen een extra vermelding op de website van de vereniging.

ProFri: ‘Snacks exclusief houden voor cafetaria

ProFri gaat hierover in gesprek met fabrikanten. In eerste instantie benadert de belangenvereniging fabrikanten die al partner zijn van ProFri en de vereniging een warm hart toedragen. ‘De eerste toezeggingen van fabrikanten zijn binnen’, meldt ProFri op de website. ProFri wil deze toezeggingen met haar partners vastleggen in een intentieovereenkomst.

Extra vermelding op website

Fabrikanten die zo’n overeenkomst ondertekenen hebben een streepje voor bij de vereniging, blijkt op de website: ‘ProFri is voorstander van het gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten en beveelt de fabrikanten van deze producten aan bij haar leden. Wanneer een fabrikant ook de exclusiviteit waarborgt dan komt het betreffende product/merk in aanmerking voor een extra vermelding.’

Teleurgesteld

ProFri hoopt zo te voorkomen achteraf geconfronteerd te worden met de keuze van fabrikanten bepaalde snacks ook in het supermarktkanaal te verkopen. Recente voorbeelden zijn Royaan, dat de Kwekkeboom-kroket naar de supermarkt brengt, en de RAS-patat van Aviko. De leden zijn daardoor teleurgesteld in fabrikanten, zo bleek volgens ProFri op de onlangs gehouden regionale ledenbijeenkomst.

Reageer op dit artikel