nieuws

Rotterdam krijgt hamburgerspecialist

Snacks

Rotterdam krijgt met Hamburg een specialistisch hamburgerrestaurant dat zich volledig richt op het maken van kwaliteitshamburgers. Na proef te hebben gedraaid opent het bedrijf van Cornel Wink aanstaande maandag officieel haar deuren.

Rotterdam krijgt hamburgerspecialist

In navolging op de trend in andere grote steden richt burgerbar Hamburg zich volledig op het maken van kwaliteitsburgers. Met een interieur dat knipoogt naar een ouderwetse slagerij en het gebruik van hoogwaardige producten, brengt Hamburg, zo meldt het persbericht, ‘een uniek nieuw horecaconcept: fast quality food’.

Het visitekaartje is ‘De Hamburg’: een 270 grams burger van puur Black Angus vlees; bereid met rode ui, augurk, cheddar, gruyère, pancetta en een home-made Hamburgsaus (geheim recept). Naast vleesproducten, biedt Hamburg een selectie vega-burgers zoals een Tofuburger en Pompoenburger.

Eigenaar Cornel Wink over zijn concept: ‘Onze focus ligt primair op het maken van kwaliteitshamburgers. Er staan daarom geen andere gerechten op de kaart. We gebruiken louter producten van de allerhoogste kwaliteit. Het rundvlees is afkomstig van de Ana Paula Ranch uit Uruguay. Deze Black Angus koeien zijn niet volgepropt met krachtvoer en suikers en kunnen het hele jaar door buiten grazen. Daarom voegen wij geen smaakversterkers en E-nummers toe aan de burgers, enkel peper en zout.’

Reageer op dit artikel