nieuws

Paardenvleesburgers populair in Londense pubs

Snacks

Twee Pubs in Londen melden een onverwacht grote vraag naar de hamburgers van paardenvlees die ze onlangs op het menu hebben gezet. Beiden zeggen er meer dan 100 per week te verkopen.

Paardenvleesburgers populair in Londense pubs

Hamburgers met paardenvlees. Op voorhand zou je aannemen dat de paardenminnende Britten er niets van moeten hebben. Wellicht geldt dat voor het platteland, maar in Londen maken een paar pubs goede sier met de verkoop van 100 procent paardenburgers, meldt de London Evening Standard.

The Three Compasses, een pub in Hackney, startte vorige week dinsdag met de verkoop van hamburgers die voor 100 procent van paardenvlees zijn gemaakt. Op de eerste dag werden er direct vijftig verkocht. Een andere pub,  Lord  Nelson in Southwark , heeft ze al twee weken op het menu en zegt er meer dan honderd per week te verkopen.

Chef-kok Michael Brown van The Three Compasses serveert de paardenburger met zwarte pepermayonaise, ui, sla, augurk, Emmentaler, ketchup en een gebakken ei. Volgens de kok smaken ze ‘vrijwel hetzelfde als rund met een heel lichte smaak van wild’.

Bij pub Lord Nelson serveren ze ook een broodje met twee hamburgers. Met een knipoog naar het paardenvleesschandaal is de ene van rund- en de andere van paardenvlees gemaakt.

Reageer op dit artikel