nieuws

Nieuwe kroket met ‘vergeten’ kaas ontwikkeld

Snacks

Patissiers Femke en Sander uit Reeuwijk hebben een nieuwe kroket ontwikkeld: De Leidsekaas Kroket. Een magere kroket met een vulling van Boeren-Leidsekaas.

Nieuwe kroket met ‘vergeten’ kaas ontwikkeld
Land van Wijk en Wouden

De Leidsekaas wordt ‘vergeten’ genoemd, omdat er volgens Lunchroom.nl nog maar 12 makers zijn in Nederland. De kaas die gebruikt wordt voor deze kroket komt bij Kaasboerderij Verstegen in Zoeterwoude vandaan. De basis van de kroket bestaat uit een bouillon van peen, ui en de kaas. Dankzij de bouillon en het lage vetpercentage mag de kroket mager genoemd worden.

Boerenkaas kroket

De patissiers hebben eerder al de Boerenkaas Kroket ontwikkeld. Hiermee wonnen ze in 2009 het Groene Hart Streekproduct. De Leidsekaas Kroket is hier een variant van. ‘We merken dat de kaaskroket door een steeds breder publiek gegeten wordt. En wat is er nu leuker om een ‘vergeten’ kaas op deze manier te ontdekken’,  zegt patissier Sander.

Reageer op dit artikel