nieuws

Negen hamburgers op Triple Triple

Snacks

Fastfoodketen Jake’s Wayback Burgers gaat de Triple Triple-hamburger vanaf 1 maart verkopen in alle restaurants. De hamburger met negen burgers bevat bijna 2.000 kilocalorieën.

Negen hamburgers op Triple Triple
Jake's Wayback Burgers

De burger werd meer dan honderd keer besteld tijdens de drie weken durende introductie in Watertown, New York. Reden genoeg voor Jake’s Wayback Burgers om de burger op het menu te zetten, schrijft de Daily Mail. Naast negen hamburgers bevat de burger negen plakken kaas, wat sla en wat tomaat. De Triple Triple is de grootste hamburger van alle burgers die verkocht wordt bij de bekendste fastfoodketens en is in eerste instantie ontwikkeld voor een eetwedstrijd.

Geen waarschuwing

Eters hoeven geen waarschuwing te verwachten als ze de burger bestellen. ‘Het is niet gevaarlijker dan wanneer ze ‘m eten tijdens een wedstrijd’, zegt Gillian Maffeo van de keten in de Daily Mail. ‘We laten het aan de klant over om te beslissen hoe vaak ze hem bestellen. Ik kan me niet voorstellen dat mensen hem vier keer per week gaan eten. Mocht het wel zover komen, dan moeten we misschien gaan nadenken over waarschuwingen.’

1.979 kilocalorieën

In tegenstelling tot eerdere berichten waarin gezegd werd dat de burger 5.000 kilocalorieën zou bevatten, zitten er ‘slechts’ 1.979 in. De burger is daarmee wel het calorierijkste item op het menu. Daarnaast is het ook nog het duurste product van de keten. De Triple Triple kost 12,99 dollar en wordt verkocht in een menu met bacon cheeseburgers, hot dogs, frites, uienringen en een milkshake.

Reageer op dit artikel