nieuws

Febo de beste bij hamburgertest van Kassa

Snacks

De hamburger van Febo komt als beste uit de bus bij een test van het Vara consumentenprogramma Kassa. Opvallend is dat in twee van de zes door fastfoodketens geserveerde hamburgers paardenvlees is aangetroffen.

Febo de beste bij hamburgertest van Kassa

De hamburger van Febo scoorde zowel het hoogst bij het consumentenpanel van Kassa als in een smaaktest van tv-kok René Pluijm. De hamburger kreeg een 7 van de kok en maar liefst een 10 van het Kassapanel. Bij Pluijm eindigde de hamburger van Plaza op de tweede plaats. De derde plaats was voor Smulwereld.

Dat smaken verschillen bleek. Bij het consumentenpanel waren de scores op Febo na anders. Daarbij eindigde Burger King op een tweede plaats en de hamburger van Plaza werd derde.

Uit onderzoek van een door Kassa ingeschakeld laboratorium bleek dat twee van de zes gteste hamburgers niet exclusief uit  rundvlees bestonden. De hamburger van stationsketen Smullers bevat zellfs helemaal geen rundvlees en bestond voor gelijke delen uit  kip, varken en paard. De bij Smulwereld gekochte hamburger bestond voor de helft uit rund- en voor de andere helft uit paardenvlees.  Dat de Smulwereld-hamburger  paardenvlees bevat bevreemd marketingmanager Martijn Boone van FFC , die in het programma om commentaar werd gevraagd, ten zeerste. De hamburger van Smulwereld zou volgens hem uit puur rundvlees moeten bestaan en hij kondigde een intern onderzoek aan.

De cijfers van René Pluijm

 1. Febo     7
 2. Plaza     6
 3. Smulwereld       5
 4. Burger King        3
 5. McDonald’s       3
 6. Smullers              2-

De cijfers van het consumentenpanel

 1. Febo     10
 2. BK          8
 3. Plaza     6,3
 4. McDonald’s       6,2
 5. Smullers              5,9
 6. Smulwereld       3,3
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels