nieuws

Domino’s Pizza verwerft Lean and Green Award

Snacks

Domino’s Pizza Netherlands (DPNL) heeft donderdag 8 november de Lean and Green award in ontvangst genomen. Het plan om de CO2 uitstoot voor 2015 met ruim 36 procent te reduceren is geaccepteerd door TNO.

Domino’s Pizza verwerft Lean and Green Award

Om deze ambitieuze doelen te behalen investeert Domino’s Pizza Distributie in materialen die bijdragen aan het verminderen van CO2 uitstoot en in het bewustzijnvan het personeel. Dat krijgt trainingen om opgeleid te worden tot milieubewustere werknemers. Daarmee voldoet de keten aan eisen die worden gesteld aan de CO2 reductie om een Lean and  Green Award te krijgen.

Domino’s is al langer bezig met het steeds groener en milieubewuster werken. Bij de bouw van het nieuwe Hoofdkantoor & Distributie Centrum in 2009 werd al rekening gehouden met de minimalisering van benodigde koeling en het efficiënt gebruik van vrijkomende hitte van de koelinstallaties.

Domino’s Pizza stelt al jaren maatschappelijk betrokken te zijn en ziet dat ook als haar plicht richting haar klanten. Voorbeelden van dit beleid zijn onder meer het rijden met elektrische scooters en de vrachtwagens waarmee de vestigingen wekelijks worden bevoorraad zijn Piek gecertificeerd. Dat betekent dat ze stiller zijn. Domino’s kijkt ook naar het verminderen van het vet- en zoutgehalte in haar producten, en drukt de folders op FSC papier.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels