nieuws

Bijzondere video: hamburger maakt ruimtereis

Snacks

Vijf studenten van de Amerikaanse Harvard universiteit hebben een hamburger de ruimte in gestuurd. De hamburger bereikte een hoogte van zo’n dertig kilometer, is op een YouTube video te zien.

Bijzondere video: hamburger maakt ruimtereis

Met behulp van een heliumballon, waaraan ook een camera was bevestigd,  bleek eind oktober dat het mogelijk is de aardse atmosfeer te verlaten. Het broodje  hamburger bereikte de stratosfeer op zo’n dertig kilometer hoogte waar uiteindelijk de ballon uit elkaar klapte, is op de video te zien.

Hamburger en camera vielen met zo’n 150 kilometer per uur terug naar de aarde en landden op zo’n tweehonderd kilometer afstand.  De vijf studenten vonden de camera uiteindelijk hoog in een boom  terug.

Een van de studenten Renzo Lucioni vertelde op de website Boston.com dat hij al langer met het idee rondliep om iets de ruimte in te sturen. Hij kwam er op doordat studenten van een andere universiteit al eens met een camera aan een ballon de ruimte haalden. De video ‘Skyfall Operation: first hamburger in Space’ is inmiddels zo’n 475.000 maal bekeken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels