nieuws

Waarom een Big Mac er anders uitziet dan de foto

Snacks

McDonald’s in Canada heeft een ‘behind the scenes’ video op haar website gezet waarop is te zien hoe een Big Mac op de foto gaat. De video is in drie dagen meer dan drie miljoen keer bekeken. De hamburgerketen maakte de video nadat een klant vroeg waarom de hamburgers er op de foto zo anders uitzien dan in het echt.

Waarom een Big Mac er anders uitziet dan de foto

Na een vraag van een gast op de website van McDonald’s in Canada, waarom de hamburgers er in het echt zo anders uitzien dan op de foto, laat de keten de gast met een video een blik achter de schermen werpen.
De Canadese marketingdirecteur, Hope Bagozzi, trok met een camerateam naar de fotostudio waar de reclamefoto’s worden geschoten. Op het filmpje is te zien hoe een foodstylist en fotograaf te werk gaan en hoe een beeldbewerker de laatste puntjes op de i (de laatste sesamzaadjes op het broodje) photoshopt.
Bagozzi legt uit waarom: ‘ Op de foto wil je alle ingrediënten laten zien.’ Volgens haar worden er voor de foto’s echte sauzen en ingrediënten gebruikt. ‘Sauzen worden tot op de millimeter nauwkeurig met ene injectiespuit aangebracht.’

Het filmpje blijkt populair. Op YouTube is het inmiddels meer dan drie miljoen keer bekeken.

Reageer op dit artikel