nieuws

Top drie ‘bekendste burger’-verkiezing bekend

Snacks

De finalisten van de wedstrijd ‘De bekendste burger van Nederland’ van McDonald’s zijn gisteren bekend gemaakt. De drie favorieten zijn de McMood van James Zeelenberg, het Surinaams broodje van Jordy de Krosse en de MccAzzurro van Roel van der Marck.

Top drie ‘bekendste burger’-verkiezing bekend

De bedenkers van de drie burgers hebben door hun uitverkiezing een grote kans om in één klap zelf een ‘Bekende Burger’ te worden. Op 17 september wordt de winnende burger bekend gemaakt, die vanaf 18 september tijdelijk verkrijgbaar is in de McDonald’s restaurants in Nederland.

De jury, die onder meer bestond uit juryvoorzitter en McDonald’s-directeur Jo Sempels, Martijn Krabbé, Laura Bezema (McDonald’s restaurant Zwolle Noord) en een McDonald’s Facebookfan, koos de drie uit tien hamburgers. Die waren overgebleven uit maar liefst 115.00 ingestuurde recepten waarop zo’n 750.000 keer is gestemd. De smaak, bereiding, samenstelling en de naam van de burger zijn meegenomen in de beoordeling.
‘Alle drie de burgers voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden van McDonald’s’, aldus Jo Sempels. ‘We vonden de McMood een frisse en rijke combinatie. Het Surinaams broodje is een creatieve topper vanwege de lekkere combinatie met kipkerrie. Het is een karaktervol broodje. De McAzzurro valt juist op doordat het een mediterraan broodje is met een verrassende ‘bite’.’

De drie geselecteerde burgers worden intern verder getest door McDonald’s. Op 17 september. wordt bekend gemaakt welke burger daadwerkelijk op het McDonald’s menu komt te staan en kan iedereen drie weken lang genieten van De Bekendste Burger van Nederland. De bedenker van de ‘Bekendste Burger’ wordt daarmee in één klap zelf een ‘Bekende Burger’. De burger draagt niet alleen zijn zelfbedachte naam, de winnaar is ook nog eens te zien in de reclamecampagne van McDonald’s en krijgt een exclusieve VIP-treatment.

Op de foto, vlnr.: Jo Sempels (Algemeen Directeur McDonald’s Nederland), Jordy de Krosse, James Zeelenberg, Roel van der Marck en Martijn Krabbé.

Reageer op dit artikel