nieuws

Trostomaatjes op eigen pizza koningin Beatrix

Snacks

Koningin Beatrix krijgt haar eigen pizza. Het Nederlandse staatshoofd is één van de zeven koninklijke hoogheden naar wie een pizza wordt benoemd. De Beatrix-pizza wordt gemaakt met de kleine trostomaatjes van Piennolo.

Trostomaatjes op eigen pizza koningin Beatrix

Op de Wereldpizzadagen in Napels worden deze week zeven nieuwe pizza’s gespresenteerd die zijn vernoemd naar koninklijke hoogheden. Dit gebeurt in navolging van de beroemde pizza Margherita, die in 1889 werd bedacht en vernoemd naar de vrouw van koning Umberto I.

Alle nieuwe pizza’s hebben gecertificeerde ingrediënten die komen uit de streek van Napels. De pizza die is genoemd naar onze koningin, is tot en met woensdag te proeven op het evenement en daarna in het restaurant van de bedenker.

Ook de Belgische koningin Paola krijgt een pizza die haar naam draagt. Deze is gemaakt met de dieprode appelsoort Melannurca. De vijf andere gelukkigen zijn Kate Middleton (Groot-Brittannië), Mary Elizabeth (Denemarken), Victoria (Zweden), Charlotte Casiraghi Grimaldi (Monaco) en Carlo en Camilla van Borbone (Sicilië).

Reageer op dit artikel