nieuws

Zaak frikandelverkrachting krijgt vervolg

Snacks

De drie jongens die vorige week zijn vrijgesproken nadat ze een leeftijdgenoot verkrachtten met een bevroren frikandel, worden wellicht toch gestraft. Het Openbaar Ministerie heeft bezwaar gemaakt ten de vrijspraak.

Zaak frikandelverkrachting krijgt vervolg

Volgens het gerechtshof in Leeuwarden heeft het anaal inbrengen van een frikandel in het algemeen een seksuele lading, maar ontbrak die in dit geval. Het OM is het niet eens met deze beoordeling van de zaak.

Bevroren frikandel

De drie jongens zouden in 2006 een toen nog 14-jarige jongen in Augustinusga (Friesland) met een bevroren frikadel hebben verkracht. De rechtbank in Leeuwarden veroordeelde de jongens vorig jaar tot een taakstraf van vijftig uur. Daartegen gingen ze met succes in hoger beroep.

Geplaag

‘Het Openbaar Ministerie is het volstrekt niet eens met die vrijspraak’, zegt een woordvoerder van het OM. ‘Wij vinden wel degelijk dat er sprake is van een seksuele lading.’ Het voorval speelde zich af in een vriendengroep. ‘Het hof ziet het gebeuren als een beetje geplaag heen en weer, maar als je kijkt naar de beleving van het slachtoffer was dat wel degelijk anders.’

Reageer op dit artikel