nieuws

Wetenschappers maken fastfood gezond

Snacks

Gezond snacken, het zou mogelijk moeten zijn zeggen wetenschappers. De experts claimen een manier gevonden te hebben om fastfood gezond te maken.

Wetenschappers maken fastfood gezond

De wetenschappers legden een proteïnenlaagje rondom het fastfood. Hierdoor heeft het lichaam veel langer tijd nodig om het voedsel te verteren. Gevolg: een vol gevoel.

Volgens de wetenschappers zorgt het volle gevoel ervoor dat mensen zich minder snel overeten. Dat is nog steeds de meest voorkomende oorzaak van obesitas. Het volle gevoel zorgt er ook voor dat mensen minder snel een tussendoortje nemen tussen twee maaltijden door.

Op gezondheidswebsite HLN zegt professor David Haslam de ontdekking een geweldige stap voorwaarts te vinden: ‘De voedingsindustrie zoekt al lang naar manieren om vettig eten minder ongezond te maken, zonder de smaak te verstoren. Als mensen frieten en hamburgers kunnen eten zonder de ongezonde gevolgen, zou dat een geweldige stap voorwaarts zijn.’

Of fastfoodbedrijven ook werkelijk iets met deze bevindingen gaan doen is vooralsnog onbekend.

Reageer op dit artikel