nieuws

Wereldrecord: hamburger van meer dan 84 kilo

Snacks

De Amerikaan Steve Mallie heeft de grootste hamburger ter wereld gemaakt. De eigenaar van Mallie’s Sports en Grillbar in Southgate verovert met het gerecht van ruim 84 kilo een plaats in het Guinnes World Records Book.

Wereldrecord: hamburger van meer dan 84 kilo

Het kostte de Amerikaan wel wat tijd om zijn recordburger te produceren. Het bakken van het brood kostte 8 uur en het garen van de hamburger nam 15 uur in beslag.

De recordhamburger is te koop , zo is te lezen op de website van Mallie’s Bar. Hij vraagt 2000 dollar, exclusief bezorgkosten, voor de hamburger die normaal in het restaurant 499 dollar moet kosten. Die wordt dan op een speciaal karretje de zaak binnen gereden. Waar meerdere grote hamburgers, tot een kilo of 9, een normaal onderdeel van de kaart zijn.

Mallie is apetrots op zijn prestatie die hij op een nspeciaal event realiseerde. Dat we in het Guinnes Book of Records komen is de grootste prestatie die we ooit leverden. Ik heb m’n hele leven gewerkt om dit restaurant op te bouwen en dit is een mooie beloning daarvoor.’’

Records zitten Mallie overigens in het bloed. Hij was namelijk al wereldrecordhouder met een hamburger die ongeveer 9 kilo lichter was.

Reageer op dit artikel